Binnen Mannenhart ontstond na het eerste Free Man Festival in 2021 het idee voor een ondersteunend team op het gebied van de elementen. In eerste instantie was het idee om een aantal mannen in een app-groep te hebben waar indien nodig een beroep op gedaan kon worden. Deze mannen zouden dan ondersteuning kunnen bieden op het gebied van ceremonies / workshops die gerelateerd zijn aan de elementen, in wat voor vorm dan ook. In eerste instantie bestond deze groep uit de mannen die op het Free Man Festival in 2021 de zweethutten en de vuurloop hebben verzorgd.

Uiteindelijk is tijdens Kamp Wildeman 2022 (nu Expeditie Wildeman geheten)  uit deze groep mannen het “Elemententeam” geboren (en ja, bijna 9 maanden later ☺☺). Tijdens dit festival heeft dit team 2 zweethutten en de op- en afbouw van de zweethut verzorgd.

Missie Elementteam

De Missie van het elemententeam is: “Het met plezier aanbieden van hartgedragen en ervaringsgerichte rituelen die mannen verbinden met de elementen en deze elementen terug in herinnering brengen.”

Dat doet het “Elemententeam” bij de activiteiten Expeditie Wildeman en Free Man Festival die worden georganiseerd door Mannenhart.

Onderdelen waar het elemententeam bij betrokken is voor deze festivals zijn de sacred place (samen met het kernteam en de elders) en het verzorgen van de zweethutten. En in de toekomst komt daar in ieder geval nog een vuurloop bij.

Blijven afstemmen, blijven leren

Geven en nemen mogen in balans zijn, dat is éé van de uitgangspunten van Mannenhart. Waar het geven van dit team duidelijk mogen zijn, de zweethutten en de sacred space, is het nemen of ontvangen misschien wat minder evident.

Het nemen of ontvangen, krijg ik met name uit de uitnodiging om te blijven voelen en te blijven afstemmen op datgene wat wil of mag gebeuren. Niet mijn wil geschiede, maar datgene wat goed is voor mij mag geschieden. De uitdaging voor mijzelf daarin blijft om vooral uit mijn hoofd te blijven, om datgene wat mijn Ego vindt in liefde te aanvaarden, te bedanken en weer terug te gaan naar het voelen. Verder afstemmen op datgene wat mag gebeuren. Zeker in de hectiek van een festival, waar qua organisatie hartstikke veel moet gebeuren is dat niet altijd vanzelfsprekend.

Het begint bij verbinding…..

Daarnaast is het heerlijk samenwerken binnen het team. Binnen het elemententeam beginnen wij pas met de activiteiten als:

  1. Iedereen akkoord is (consensus) en;
  2. Als er verbinding is.

En voor mij mag nummer 2 eigenlijk op de eerste plaats. Waarom? Omdat wij in mijn ogen onderdeel zijn van een veel groter geheel. Ik ben namelijk niet alleen, maar ik ben ook onderdeel van het elemententeam, ik ben ook onderdeel van het Free Man Festival / Expeditie Wildeman, ik ben ook onderdeel van Mannenhart en zo kan ik nog wel even doorgaan….. Juist daar even bewust bij stilstaan maakt dat er een ander stroming kan ontstaan…

Denk dat onderstaand filmpje daar genoeg over zegt.

Huidige samenstelling Elemententeam

Het “Mannenhart Elemententeam” bestaat op dit moment uit:

  • Erik Bakker
  • Niravo den Heijer
  • Ton Bremer
  • Erik Roesink
  • Ron Maas
  • Bart van der Geest

En wij zijn op zoek naar versterking, dus mocht je ervaring hebben in rituelen die verbonden zijn aan de elementen en mocht je voelen dat dit team iets voor jou is, neem dan via ondestaand contactformulier contact op met Bart van der Geest.

1 + 14 =