← back to all events

October 18 at 13:00 - 14:00

Jongens vliegen uit: De ontdekkingsreis in de grote wereld begint…

Location: Vinkeveense Plassen, 3645 Nederland
Get tickets

Jongens Vliegen Uit is een weekend dat in het teken staat van het beginnen los te komen van jongens van hun ouders. We gaan op een magische plek op een eiland in de Vinkeveense plassen lol met elkaar maken, reflecterende gesprekken voeren, lekker in de natuur zijn met elkaar en als hoogtepunt samen een mooie zweethut ceremonie vormgeven (kindervariant). Voor de jongens wordt het een eerste stap om te ervaren hoe het is om als gelijkwaardige jongeman ontmoet te worden. Voor de vaders is er ruimte om elkaar te ondersteunen in het langzaamaan loslaten van onze zonen als kinderen.

ACHTERGROND
Op deze leeftijd verschuift het zwaartepunt in het culturele leven van jongens van het gezin en de familie waarin ze opgroeien, naar de groep leeftijdsgenoten en diens omgeving(en).
Ze maken allemaal de stap naar de middelbare school waar ze ineens weer de jongste en groenste zijn. De verschillen in ontwikkeling tussen leeftijdsgenoten beginnen steeds duidelijker te worden. Ze zijn vaker wat langer weg van huis, en de eerste kennismaking met (hun eigen) seksualiteit vindt in deze levensfase plaats.
De loyaliteit naar vader is nog aanwezig, maar begint wel al wat af te nemen. Papa is enerzijds nog altijd de beste papa van de wereld, en anderzijds begint zich de eerste realisatie dat dat misschien niet altijd zo is, aan te dienen. Ze zien andere vaders anders omgaan met hun zonen en beginnen daar wat van te vinden en vragen over te stellen. Ofwel in zichzelf, ofwel naar hun vader toe. En hoe verhoud je je daar dan toe als vader?

PRAKTISCHE DETAILS
Data: vrijdag 18 oktober 15:00 uur t/m zondag 20 oktober 16:00 uur.
Locatie: Drew Island, Vinkeveense plassen

Zie ook https://mannenhart.nu/jongens-vliegen-uit/

← back to all events

Book your tickets

1. Vader/mentor & zoon
Dit ticket is voor de combinatie van 1 vader/mentor en 1 zoon
€ 475,00
incl. service costs
2. Extra zoon
Dit ticket is voor een extra zoon
€ 135,00
incl. service costs
Get tickets