← back to all events

October 4 at 15:00 - 14:00

Making of Men: Een initiatie weekend voor vaders en zonen

Location: Het Wilde Weg, Hulst 20, 5492 SB Sint-Oedenrode, Netherlands
Get tickets

Wat zou het jou en je zoon opleveren als jullie je een weekend onderdompelen in het gezelschap van andere mannen en jongens om zo de jongens mee te nemen in de wereld van de mannen?

Mannenhart organiseert het Making of Man weekend, waar vaders en zonen in een veilige en inspirerende omgeving kunnen ontdekken wie ze zijn en wat ze willen.

Waarom het Making of Men weekend?
Dit weekend is een van de zogenaamde Rites of Passage: een erkenning van de overgang tussen twee levensfasen. Dit initiatieweekend helpt jongens om een gemarkeerde- en bewuste stap te zetten van jongen naar (jonge) man. Deze belangrijke overgang wordt in veel traditionele samenlevingen vormgegeven met een initiatie, met als doel de betrokkene bewust te maken van de nieuwe verantwoordelijkheden en vrijheden die horen bij zijn nieuwe levensfase. Een initiatie heeft vaak ook een component van spanning in zich om effectief te zijn.

Een oud Afrikaans gezegde gaat: ‘If we don’t initiate the young, they will burn down the village just to feel the heat.’

Om te voorkomen dat ‘het dorp in de hens’ gaat, dat de jongens hun eigen spanning gaan creëren door grenzen te zoeken en erover heen te gaan (denk aan drank, drugs, extreme sporten), organiseert Mannenhart dit weekend. Want onze samenleving heeft het nodig dat je je als man anders gedraagt dan als jongen!
Tijdens dit initiatie weekend creëren we met een groep mannen een veilige bedding. Hierdoor kunnen vaders vanuit kwetsbaarheid en openheid groeien in hun vaderschap en man-zijn, terwijl de zonen hiervan leren en met meer helderheid en verantwoordelijkheid over wie ze zijn en wat ze willen, een volgende stap kunnen zetten als (jonge) man. Fysiek en mentaal vullen elkaar hierin aan. Zo’n initiatie kan je als vader/man niet alleen, daar heb je meerdere mannen bij nodig, dit weekend maakt dat mogelijk!

Voor wie is het weekend?
Ben jij een vader die wil investeren in de relatie met zijn zoon (14/15 jaar (afhankelijk van zijn ontwikkelingsniveau) t/m 19 jaar), meer verbinding en diepgang zoekt en een intiemer en oprechter contact wil met zijn zoon? Of ben jij een zoon die op zoek is naar begrip en inzicht van je vader en meer wil weten over de man die hij is en wat man zijn uberhaupt is? Dit weekend biedt de kans om daar meer over te leren en ervaren en de relatie tussen vader en zoon verder uit te diepen.

Wat gaan we doen?
Making of Man is een initiate weekend waarbij jongens in de bedding van een groep bewuste mannen een volgende stap kunnen zetten in wie ze zijn en wat ze willen. We verbinden door uitdagende buitenactiviteiten. We dagen de zonen fysiek en mentaal uit zodat ze de krachtigste versie van zichzelf kunnen ontmoeten. We verdiepen door persoonlijke verhalen en ervaringen van alle aanwezige mannen, waardoor de zonen (en de vaders) van elkaar leren wie ze zijn en wat ze nodig hebben.

Meld je als vader met je zoon aan!
Of als zoon met je vader, of geef als moeder je zoon op met een man die deel uitmaakt van het leven van je zoon. Dit weekend is meer dan alleen een uitstapje, het is een initiatie naar een volgend niveau van bewustzijn en verantwoordelijkheid als jongen en als man.

PRAKTISCHE DETAILS
Data: vrijdag 19 april 17:00 uur t/m zondag 21 april 16:00 uur.
Locatie: Het Wilde Weg, Hulst 20 5492SB Sint-Oedenrode

Zie ook https://mannenhart.nl/making-of-men-weekend/

← back to all events

Book your tickets

1. Vader/mentor & zoon
Dit ticket is voor de combinatie van 1 vader/zoon en 1 zoon, ook de kosten voor de moeder zitten hierin
€ 675,00
incl. service costs
2. Extra man ter ondersteuning van de zoon
Dit ticket is voor een extra man die meekomt om de zoon te ondersteunen
€ 175,00
incl. service costs
Get tickets