In onze westerse maatschappij ervaren veel mannen de weg van puber naar jonge man vaak als een uitdagende en eenzame periode. Veel ouders kennen in deze periode de vertwijfeling in de relatie met hun puberzoon. Zou het niet geweldig zijn om een aantal belangrijke stappen in één weekend samen met je zoon te zetten?

In het spannende en uitdagende Making of Men-weekend leren jongens (van 14/15 t/m 19 jaar) hoe het is om vanuit de steun van krachtige mannen grootse stappen te zetten. Een leerzame gebeurtenis waar ze hun hele leven profijt van zullen hebben!

Jongens nemen samen met hun vader deel aan het Making of Men-weekend. Indien de vader niet beschikbaar is, kan een mentor of andere man die dicht bij de jongen staat ook deelnemen. Ook de moeders spelen in- en rondom het weekend een belangrijke rol.

ACHTERGROND MAKING OF MEN WEEKEND

De relatie tussen ouders en zonen verandert tijdens de pubertijd. Veel ouders maken zich zorgen als hun zoon gaat puberen. Hoe komt hij goed door deze kwetsbare periode heen en hoe kunnen zijn ouder(s) hem hierin ondersteunen?

Als jongens het rolmodel zijn voor andere jongens ligt ‘rottigheid’ op de loer. Jongeren zoeken immers een groep om zich heen bij wie ze zich thuisvoelen en aan wie ze zich kunnen spiegelen. De invloed van deze peergroup is sterker dan de invloed die ouders op jongens hebben.

Moeders zijn vaak betrokken, verzorgend en onvoorwaardelijk in hun liefde. Dat is precies wat jongens in de basisschool-leeftijd nodig hebben. Daarna gaan de jongens om zich heen kijken en hebben ze meer en meer mannen nodig. Alleen van mannen kunnen jongens leren wat het is om een man te zijn.

Voor vaders is deze rol vaak nieuw en is het fijn als je steun van andere vaders kan ervaren.

Het Making of Men-Weekend is ontwikkeld door Koningshart. Met hun uitgebreide kennis van de ontwikkeling van jongen naar man en de ontwikkelling die hij daarbij ondergaat en vanuit de 25 jaar ervaring van Arne Rubinstein (Australië), hebben zij een verdiepend programma ontwikkeld.

Effectief draagt het weekend bij aan:

  • Verhoogd zelfvertrouwen
  • Jongens bloeien op, met een positief effect voor het hele gezin
  • Sterkere relatie tussen vader en zoon
  • Een nieuwe rol voor de moeders
  • Betere communicatie en sociale vaardigheden
  • Meer respect voor moeders en vrouwen
  • Betere motivatie om verantwoordelijkheid te nemen t.a.v. eigen leven en de gemeenschap

Ervaringen van zonen en vaders

PRAKTISCHE DETAILS

Data: het eerstkomend weekend is van vrijdag 19 t/m zondag 21 april 2024, inloop op vrijdag vanaf 16:00 uur, start 17:00 uur tot zondag 16:00 uur.

Lokatie: Het Wilde Weg, Hulst 20  5492SB  Sint-Oedenrode

Investering:

€ 675 (inclusief BTW) all inclusive-bijdrage voor zoon, vader of andere man en de moeder (zij zal of het eerste of het laatste dagdeel aanwezig zijn);

€ 175 (inclusief BTW) voor elke extra man.

De all inclusive-bijdrage is per gezin (vader of andere man, de zoon en zijn moeder). De moeder is uitgenodigd om bij het vrouwenritueel op zondagmiddag aanwezig te zijn. De kosten zijn voor de organisatie, twee overnachtingen en alle maaltijden van de mannen.

Wij adviseren om 1 extra man mee te nemen (opa, peetoom, stiefvader, sporttrainer). Hoe meer mannen uit de omgeving van de jongen snappen welke stappen de ‘jonge man’ gemaakt heeft hoe beter het is. Zijn financiële bijdrage is voor de overnachtingskosten en het eten.

 

AANMELDEN EN MEER INFORMATIE

Wil je je aanmelden of meer informatie van het Making of Man-weekend?

Neem dan via het onderstaande contactformulier contact op met Karsten Bijleveld en/of
bestel via de ticketservice van Hipsy hiernaast meteen jullie ticket voor het eerst volgende Making of Men Weekend.

2 + 5 =