organisatie

Mannenhart is een handelsnaam van Coöperatie Wildeman U.A.

 

Geschiedenis

Waar we vandaan komen

De historische wortels van Mannenhart liggen bij het Wildeman Festival, waar Arjan Verschuur in 2015 het initiatief voor nam. Van het begin af aan was duidelijk dat de organisatie van het festival een cirkel van mannen is, die als gelijkwaardige partners naast elkaar staan.

Waarden

Van waaruit wij denken

Wij geloven dat de wereld er beter van wordt wanneer mannen zichzelf een leven lang blijven ontwikkelen. Niet om anderen te pleasen, maar omdat het in onze natuur ligt. Juist door ons te blijven ontwikkelen, worden we heel en blijven we helemaal ons zelf.

Missie

Waarom we bestaan

Met onze activiteiten willen we een positieve bijdrage leveren aan de heling en persoonlijke ontwikkeling van jongens, jonge mannen, volwassen mannen en oudere mannen. En daarmee – indirect – aan de harmonie en balans in het grote geheel.

Visie

Waar we naar toe gaan

Mannenhart is een gemeenschap van mannen voor mannen, waarin mannen kunnen groeien in vrijheid, verbinding en verantwoordelijkheid. Door in gelijkwaardigheid samen te werken, kunnen we dingen realiseren die we in ons eentje nooit zouden bereiken.

Structuur

Waarlangs we werken

De organisatorische kern van Mannenhart wordt gevormd door Coöperatie Wildeman. Per activiteit hebben we een organiserende kring. Zowel in de coöperatie als in de kringen nemen we besluiten op basis van het sociocratische consent-beginsel.