Test hipsy

In onze westerse maatschappij ervaren veel mannen de weg van puber naar jonge man vaak als een uitdagende en eenzame periode. Veel ouders kennen in deze periode de vertwijfeling in de relatie met hun puberzoon. Zou het niet geweldig zijn om een aantal belangrijke stappen in één weekend samen met je zoon te zetten?

In het spannende en uitdagende Making of Men-weekend leren jongens (van 14 tot 18 jaar) hoe het is om vanuit de steun van krachtige mannen grootse stappen te zetten. Een leerzame gebeurtenis waar ze hun hele leven profijt van zullen hebben!

Jongens nemen samen met hun ouders deel aan het Making of Men-weekend. Indien de vader niet beschikbaar is kan een mentor of een andere man met hem deelnemen. Ook de moeders spelen in en rondom het weekend een belangrijke rol.

ACHTERGROND

ACHTERGROND

Veel ouders maken zich zorgen als hun zoon gaat puberen. Hoe komt hij goed door deze kwetsbare periode heen?

Als jongens het rolmodel zijn voor andere jongens ligt ‘rottigheid’ op de loer. Jongeren zoeken immers een groep om zich heen bij wie ze zich thuisvoelen en aan wie ze zich kunnen spiegelen. De invloed van deze peergroup is sterker dan de invloed die ouders op jongens hebben.

Moeders zijn vaak betrokken, verzorgend en onvoorwaardelijk in hun liefde. Dat is precies wat jongens in de basisschool-leeftijd nodig hebben. Daarna gaan de jongens om zich heen kijken en hebben ze meer en meer mannen nodig. Alleen van mannen kunnen jongens leren wat het is om een man te zijn.

Voor vaders is deze rol vaak nieuw en is het fijn als je steun van andere vaders kan ervaren.

Het Making of Man-Weekend wordt aangeboden vanuit Koningshart. Zij kennen de stappen van jongen naar man en werken vanuit de 25 jaar ervaring van Arne Rubinstein (Australië), een ondersteuning die wetenschappelijk bewezen is. Effectief draagt het weekend bij aan:

  • Jongens bloeien op, met een positief effect voor het hele gezin
  • Verhoogd zelfvertrouwen
  • Sterkere relatie tussen vader en zoon
  • Een nieuwe rol voor de moeders nadat ze hun zoon liefdevol ruimte geven in een ritueel
  • Betere communicatie en sociale vaardigheden
  • Meer respect voor moeders en vrouwen
  • Betere houding t.o.v. afmaken van de school
  • Betere motivatie om verantwoordelijkheid te nemen t.a.v. de gemeenschap en hierin iets te bieden

PRAKTISCHE DETAILS

Data: vrijdag 13 mei 2022, inloop vanaf 16:00 uur, start 17:00 uur tot zondag 15 mei 16:00 uur.

Lokatie: De Zonnebloem, Winterswijk (onder voorbehoud)

Investering:

 • € 575 (inclusief BTW) all inclusive-bijdrage voor zoon, vader of andere man en de moeder (zij zal of het eerste of het laatste dagdeel aanwezig zijn);
 • €125,- (inclusief BTW) voor elke extra man.

De all inclusive-bijdrage is per gezin (vader of andere man, de zoon en zijn moeder). De moeder is aanwezig voor het vrouwenritueel dat of op vrijdagavond of op zondagmiddag plaats vindt. Dit wordt ruim van tevoren bekend gemaakt. De kosten zijn voor organisatie, overnachtingen en voor de maaltijden van de mannen.

Wij adviseren om 1 extra man mee te nemen (opa, peetoom, stiefvader, sporttrainer). Hoe meer mannen uit de omgeving van de jongen snappen welke stappen de ‘jonge man’ gemaakt heeft hoe beter het is. Zijn financiële bijdrage is voor de overnachtingskosten en het eten.

Mocht deze bijdrage een belemmering zijn voor deelname dan is een inkomensafhankelijke korting bespreekbaar. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Meer informatie: Konningshart – Making of Man-weekend.

Aanmelden:

Meer informatie

Wil je meer informatie of de Making of Man-weekend?

Neem dan via het onderstaande contactformulier contact op met Hendrik Kalsbeek.

9 + 9 =