Aanpak

Ruimte en steun om echt te zijn

 

We bieden je geen kant-en-klaar kader waaraan jij als man zou moeten voldoen om een ‘echte man’ of een ‘goede man’ te zijn. Dat zou alleen maar nieuwe beperkende overtuigingen opleveren ;-). Onze aanpak is juist gericht op het herstellen of versterken van de verbinding met jouw eigen unieke innerlijke natuur. De natuur die ons omringt, is daarbij een belangrijke spiegel en hulpmiddel.

Aansluiten bij verschillende levensfasen

 

In de natuur zien we dat alles veranderlijk is, cyclisch verloopt en natuurlijke ritmes volgt. Dit zien we ook terug in het ritme van dag en nacht, de opeenvolging van seizoenen, onze levensloop en de ontwikkelingsprocessen die we in de loop van het leven doormaken.

We streven we er naar om activiteiten voor jongens en mannen te organiseren die passen bij de taken en levensvragen die we van nature in de verschillende levensfasen hebben. Zodat er voor elke fase uit ons leven een bijpassend aanbod is. Hierbij laten we ons inspireren door het Eco- and Soulcentric Developmental Wheel van Bill Plotkin. Deze geeft als het ware een blauwdruk voor het activiteiten-aanbod waar we vanuit Mannenhart naar streven. Een deel van dit activiteiten-aanbod is al ingevuld, een deel ook nog niet. Het nog ontbrekende deel zullen we de komende jaren organisch laten groeien.

Als je doet wat je leuk vindt,
wordt je er van zelf goed in

 

In ons werk volgen we ons hart. We doen wat we leuk vinden en door wat we leuk vinden vaak te doen, worden we er steeds beter in. Daarbij heeft ieder lid van ons team zijn eigen unieke combinatie van talenten, kwaliteiten, kennis en vaardigheden.

Leuk en leerzaam

 

Zowel in ons werk met groepen mannen als in ons werk met mannen individueel gebruiken we diverse werkvormen. Methoden en technieken die leuk en leerzaam zijn, waarvan we zelf aan den lijve ervaren hebben dat ze effectief zijn en die we in de loop van ons leven eigen hebben gemaakt. Hierbij kun je denken aan sjamanistische rituelen, systemisch werk (opstellingen) en diverse vormen van adem-, stem- en lichaamswerk, zoals Rebalancing, Trager en Somatic Experiencing.