Mannen-initiatieweekend met wildeman krachtdans

Wildeman Krachtdans 1.0: Manneninitiatieweekend met Schelp
De Wildeman Krachtdans is de rode draad dit weekend. Elke zin in de Krachtdans wordt -in de veilige bedding van een groep mannen- ervaren via een (mannen)initiatie uit de comfortzone. Net zoals bij de Maori’s in een Haka, zal je de kracht van elk woord en iedere beweging in je hart voelen en met elke vezel van je lijf belichamen. Je zal ervaren waarom Maori’s normaal een Haka starten met blazen op een schelp.
Aan bod komt de transformatie van Wildeman naar IJzerhans en hoe je innerlijk vuur goed aan te steken.

Wildeman Krachtdans 2.0: Verdiepingsweekend met Seksuele Kung Fu
Bij Wildeman Krachtdans 2.0 doorlopen we de krijgsdans opnieuw en verdiepen we via transformatieseksualiteit of Seksuele Kung Fu (Tao – Reinoud Eleveld). De Wildeman Krachtdans eindigt met ‘ik ben vrij’… maar is dat wel zo? Door initiaties en doordat de Wildeman krachtdans uitbeeldt wat Seksuele Kung Fu is, krijg je  tools om koning te worden van je eigen seksuele energie, zodat je meer keuzevrijheid krijgt en dus meer vrij bent.
Eenmaal een vuur brandt is het een uitdaging om het brandend te houden. IJzeren Hemd helpt om transformatie van Wildeman naar IJzerhans te bestendigen.

Wildeman Krachtdans
Uit respect voor de Maori’s, na aanmoediging van de Maori-teachers van Jeroen Claesen én de vraag van Arjan Verschuur voor een eigen ‘Haka’ is voor het Wildeman Festival 2018 de Wildeman Krachtdans door Arjan met hulp van Jeroen gecreëerd. Deze krijgsdans is geïnspireerd op de Haka uit de Maori-cultuur en het verhaal van De Wildeman uit onze eigen westerse cultuur.
De Wildeman Krachtdans is een middel om de verbinding met jezelf te versterken en als man meer in je kracht te gaan staan. Dit wordt versterkt door samen te ‘Wildeman Krachtdansen’  want dit is samen ‘helend spelen’. Hierdoor ontstaat  snel een gevoel van verbroedering.

Er is het basisweekend Wildeman Krachtdans 1.0 en vervolgweekend Wildeman Krachtdans 2.0.
Op het einde van Wildeman Krachtdans 1.0 krijg je de
blessing om de Wildeman Krachtdans met andere mannen te delen. Wil je de Wildeman Krachtdans in een Mannencirkel of via je Mannenwerk delen dan is het aangeraden om als extra bagage Wildeman Krachtdans 2.0 te volgen (en te leren werken met een Schelp, kan via Jeroen).

Door deelname aan Wildeman Krachtdans 1.0 word je lid van de ‘Wildeman Krachtdans Tribe‘. Via activiteiten van deze Tribe kan je je Krachtdans opfrissen en/of verdiepen, en je broeders opnieuw ontmoeten. Ook met voor jou nog onbekende mannen is er al een verbinding doordat je allebei dezelfde initiaties uit de comfortzone hebt ervaren. Die verbinding zal een boost krijgen als je samen Wildeman- Krachtdanst.
Naast exclusieve activiteiten voor de Tribe, zijn de festivals van Mannenhart (Expeditie Wildeman en Free Man) unieke kansen om je broeders te herontmoeten en je Wildeman Krachtdans op te frissen.

 

ACHTERGROND

 

In onze cultuur is in de loop van de tijd iets verloren gegaan, wat in veel inheemse culturen behouden is gebleven. Dit iets zou je kunnen benoemen als contact met voorouders en verbinding met de spirits van de natuur als bronnen van kracht en een diep besef dat alles dat ons omringt bezield is. Ook de begrippen ‘calling’ en ‘blessing’ situeren zich in deze sfeer.

Bij veel inheemse culturen is dit ‘iets’ nog wel springlevend. De cultuur van de Maori is daar een mooi voorbeeld van. Hun Haka is voor veel mensen een inspirerend voorbeeld van in je kracht staan. En het kan haast niet anders dan dat onze voorouders ook krijgsdansen dansten, alleen zit deze dans niet meer actief in ons geheugen.

Voor Maori’s is het delicaat als niet-Maori’s een Haka doen. Maori Ojasvin en Waimaania van Grandmothers Healing Haka en hun ouders hebben ons uitgenodigd en aangemoedigd om de diep in de cultuur van hun voorouders gewortelde Haka als inspiratiebron te gebruiken om zelf een krachtdans te maken, die ons terug verbindt met de wortels van onze eigen West-Europese cultuur.

Naar aanleiding hiervan hebben we voor de opening- en slotceremonie van het Wildeman Festival 2018 de Wildeman Krachtdans gemaakt. Deze krachtdans is geïnspireerd op de Haka van de Maori en archetypische beelden uit het verhaal van De Wildeman of IJzerhans.

Het verhaal van De Wildeman of IJzerhans is een schoolvoorbeeld van De Reis van de Held. Dit is een basis-structuur die in duizenden mythen, sagen en legenden van over de hele wereld te herkennen is: een held vertrekt uit de bekende wereld, gaat op avontuur in een onbekende wereld en wint daar een allesbepalende strijd en keert als een ander mens terug in de bekende wereld.

De Reis van de Held en het verhaal van De Wildeman of IJzerhans staan symbool voor de avontuurlijke reis naar binnen. De beslissende veldslag in deze verhalen staat dan ook symbool voor een innerlijke strijd: de strijd tussen enerzijds onbewuste patronen waarmee we ons zelf op fysiek, emotioneel, mentaal en/of spiritueel niveau beperken, ontkrachten of geweld aan doen en anderzijds het bewustzijn waarmee we al onze innerlijke kracht kunnen verzamelen om ons van deze destructieve patronen bewust te worden en te bevrijden. Zodat we volledig over onze mannelijke scheppingskracht kunnen beschikken.

Bij het beoefenen van de Wildeman Krachtdans roepen we de archetypische krachten van De Wildeman en IJzerhans aan, om ons daarbij te helpen.

PRAKTISCHE DETAILS

Het Manneninitiatieweekend ‘Wildeman Krachtdans 1.0 met schelp’ is bedoeld voor mannen vanaf 18 jaar.
Het verdiepingsweekend ‘ Wildeman Krachtdans 2.0 met Seksuele Kung Fu’ is bedoeld voor mannen die al Wildeman Krachtdans 1.0 hebben gevolgd.
Deze weekends vinden plaats in de ‘Vleugelhoorn’ in België. De volgende staan gepland op:

  • Wildeman Krachtdans 1.0: van 1-3 november 2024; zie link.
  • Wildeman Krachtdans 2.0: van 14-16 juni 2024; zie link

 

Warme mannengroet, Jeroen
Mannengroepswerker
Schelpensjamaan, Hoeder van bepaalde Haka’s en Wildeman Krachtdans, Firekeeper
Val❤ lei-coach, Leerling Tao
Begeleider van allerhande rituelen (Water, Vuur, Vrouw-Man, …)

 

Meer informatie en aanmelden

Wil je meer informatie of je aanmelden voor de Wildeman Krachtdans workshop?

Neem dan via onderstaand contactformulier contact op met Jeroen Claesen.

6 + 9 =